Ledlampen Voordeel  |   Bel 0252 830 224

Ledlampen en Ledspots, start uw voordeel.

Dimbare Led lampen

Dimbare Led lampen

Bekijk onze collectie dimbare Led lampen. Deze LED lampen zijn dimbaar en allemaal door ons zelf getest. De geschikte dimmers vind u terug bij het product. Als u vragen heeft over onze dimbare led lampen dan helpen wij u graag.

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Dimbare Led lampenDimbare Led Lampen

Veel LED lampen worden verkocht in twee versies, t.w. dimbaar en niet-dimbaar. U moet het juiste type voor uw situatie kiezen.

Het dimmen van dimbare LED lampen kan energie besparen en veranderen het uiterlijk en de sfeer van uw ruimte. U kunt een dimbare LED lamp ook gebruiken in een niet dimbare opstelling. Je kunt niet gebruik maken van een niet-dimbare lamp in een dimbare opstelling, omdat dit schade aan de lamp en of de dimmer kan veroorzaken. Bij al onze led lampen staat duidelijk aangegeven of deze dimbaar of niet-dimbaar zijn.

Dimbare LED lampen toepassen in een bestaande situatie

De meeste dimmers die thuis geïnstalleerd zijn, zijn ontworpen voor gebruik met high-power circuits, zoals de traditionele gloeilampen. Deze lampen werken allemaal hetzelfde en dimmen makkelijk door spanningsverandering toe te passen. Bij LED lampen is het dimmen vele malen complexer. Een LED lamp is een solid-state product met een ingebouwde driver die high-voltage AC stroom omzet in een low-voltage DC om de LED's aan te sturen. Daarnaast zijn de specificaties van deze dirvers niet niet uniform over de LED-industrie.

Er zijn veel verschillende soorten dimmers in huizen en kantoren van verschillende specificaties geïnstalleerd, zoals resistief, leading-edge, trailing-edge en elektronisch. Het gebruik van nieuwe LED lampen met bestaande dimmers is een afstemming van oude en nieuwe technologie, wat een uitdaging kan zijn.

De driver in dimbare LED lampen kan werken met vele soorten dimmers, maar zeker niet alle. Zo hebben LED lampen bijvoorbeeld de neiging om beter te werken met trailing-edge dimmers in plaats van leading-edge dimmers. Ook kan de bestaande dimmer een minimale belasting hebben die te hoog is voor een LED-lamp, bijvoorbeeld een gloeilamp dimmer kan een minimale belasting hebben 25 Watt. De vervangende LED lampe heeft een verbruik van 6,5 Watt, dus ruim onder het dimmer niveau. Dat is waarom specifieke LED dimmer een zeer lage minimum vermogen hebben.

Het dimmen van LED verlichting kan een hele andere ervaring zijn. Over het algemeen bepaalt de LED driver den compatibiliteit van de opstelling de prestaties van het dimmen. Aangezien er een groot aantal mogelijke combinaties van lampen en dimmers zijn, is het niet mogelijk om een dimbare LED lamp te ontwikkelen die werkt met alle combinaties.

De dimbare LED lampen hebben momenteel een lager dimbereik dan een gloeilamp - LED's dimmen momenteel tot ongeveer 10% van de totale lichtopbrengst, terwijl traditionele lapmen kunnen dimmen tot 1-2%. Ook laagspanningstransformatoren, zoals gebruikt met MR16 / GU5.3 12V ledspots, dragen ook bij aan de complexiteit.

Problemen die kunnen ontstaan wanneer een dimmer niet compatible is:

Flikkeren - Lampen flikkeren (kan ook optreden als een niet-dimbare lamp wordt gebruikt)
Drop-out - Geen lichtopbrengst meer aan het eind van de dimmer.
Dead Travel - Wanneer de dimmer word gebruikt en er geen overeenkomende verandering in lichtopbrengst is (licht kan niet dimmen tot een aanvaardbaar niveau).
Niet gelijkmatig - Lichtopbrengst kan niet gaan van zwak tot fel in opgaande lijn.
Meerdere lampen - problemen kunnen ontstaan wanneer er meerdere lampen worden toegevoegd.
Belasting onder het minimum - De belasting (verbruik) van de LED-lamp is onder het minimum dat vereist is door de dimmer
Gemengde modellen- Verschillende modellen van LED's zal waarschijnlijk verschillende dim patronen veroorzaken - elke driver reageert anders.

Hoe kan ik dimbare LED-lampen toepassen?

Het beste is om dimmers te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor LED - eenvoudig te doen voor nieuwe LED-installaties. Daarnaast is dit een goede investering voor de levensduur van uw LED lamp.
Zorg ervoor dat u de juiste dimbare of niet-dimbare LED lampen aanschaft voor uw opstelling.
Maak gebruik van een compatibele dimmer - Ons advies voor de juiste LED dimmer (door ons getest) vind u naast het product.
Als je toch niet vaak gebruik maakt van het dimmer, pas de opstelling dan aan naar niet dimbaar (dimmer er uit, schakelaar er in)
Verwijder de transformatoren die gebruikt met 12V MR16 / GU5.3 lampen en zet het om in 240V GU10 lampen. Dit kunt u doen door simpelweg de lamphouder (fitting) aan te passen.
Probeer LED lampen aan te schaffen van hetzelfde model en merk voor alle armaturen in één gebied (kamer).