Ledlampen Voordeel  |   Bel 0252 830 224

Ledlampen en Ledspots, start uw voordeel.

Uw huidige lichtbron vervangen voor een LED lichtbron

Op deze pagina proberen wij u te informeren over de mogelijkheden om van traditionele lichtbronnen over te stappen naar LED lichtbronnen.

De belangrijkste aspecten waar u op moet letten bij de aanschaf van een LED versie is de kleur van het licht (Kelvin waarde) en of de lichtbron dimbaar moet zijn. Vooral in Nederland zijn wij nogal verknocht aan een warmwitte kleur, terwijl in de rest van Europa dat veel minder belangrijk is. Warmwit is rond de 3000K en alles daar onder. Een aspect wat bij een Halogeen GU10 optreed is dat de kleur nog warmer word als de lamp gedimd word. Bij LED werkt het dimmen heel anders en word de kleur niet warmer bij het dimmen, alleen de lichtsterkte neemt af.

GU10 Halogeen naar GU10 LED

GU10 LedlampenVoor GU10 halogeen lichtbronnen en spots zijn de hele goeie vervangers beschikbaar in LED GU10. De meeste GU10 halogeen lampen zijn 35 of 50 Watt. Deze lichtbron zit vaak in een inbouwspot of opbouwspot, maar ook in buitenverlichting. Omdat een GU10 spot gewoon 230 Volt is, kan deze zonder problemen 1 op 1 worden vervangen door een LED Gu10 spot.

Oftwel, oude halogeen er uit en nieuwe LED er in.

E27 en E14 Gloeilampen naar Filament LED

E27 LedlampenE14 LedlampenDe E27 en E14 gloeilampen komen heel veel voor in de verlichtingsarmaturen in huis en in buitenlampen. Ook voor deze lampen is tegenwoordig een prachtig alternatief, de Filament LED lamp. Deze lamp heeft Filament staafjes die dus rondom van LED zijn voorzien. Hierdoor geeft de lichtbron volledig licht rondom de lamp en lijkt dit heel erg op de traditionele kooldraad. Het is zelfs zo mooi, dat als wij een kooldraadlamp en een Filament LED lamp naast elkaar aan zetten, de klant vaak moeite heeft om de LED variant aan te wijzen.

De Filament LED lamp is ook dimbaar leverbaar, maar ook in verschillende wattages. Het aantal Filament staafjes bepaalt de lichtopbrengst.

G9 Halogeen naar G9 LED

G9 LedlampenDe G9 Halogeen lamp is ook een 230 Volt lamp en dus makkelijk te vervangen voor een G9 LED lichtbron. In tegenstelling tot de G4 zit er dus geen transformator o.i.d. in het armatuur. Ook deze lampen zijn 1 op 1 te vervangen. De G9 LED lamp komt in meerdere wattages om zo een volwaardige vervanger te zijn voor de Halogeen versie.

Oftwel, oude halogeen er uit en nieuwe LED er in.

G4 Halogeen naar G4 LED

G4 LedlampenDe G4 Halogeen komt veel voor en is een lichtbron dat op 12 Volt werkt. Voor deze lichtbron is het belangrijk om te weten wat de capaciteiten zijn van de transormator. Deze heeft altijd een minmale en maximale belasting. Soms kan de originele transformator gewoon gebruikt worden, dit hangt af van de minimale belasting en het totaal wattage van het aantal LED lichtbronnen bij elkaar. Als de tranformator minmiaal 20 Watt belasting nodig heeft en je heb 2 Watt G4 LED lichtbronnen, dan moeten er dus minimaal 10 aangesloten zijn.

Lukt dat niet, dan kan de transformator vervangen worden voor een model die wel overweg kan met een lage belasting en dus LED lichtbronnen.

MR16 - GU5.3 Halogeen naar MR16 - GU5.3 LED

MR16 LedlampenDe MR16 (ook wel GU5.3 genoemd) halogeen lamp is een 12 Volt lamp. Ook voor deze lichtbron geld dat het belangrijk is om te weten wat de capaciteiten zijn van de transormator zijn. Deze heeft altijd een minmale en maximale belasting. Soms kan de originele transformator gewoon gebruikt worden, dit hangt af van de minimale belasting en het totaal wattage van het aantal LED lichtbronnen bij elkaar.

Is de huidige transformator hiet niet geschikt voor, dan kan er altijd overgestapt worden naar een transformator die geschikt is voor LED.